kinesist deurne manuele therapie

Kinesitherapie in Deurne

Posted on 16- November-2018 By kinecenter

kinesist Deurne manuele therapie Deurne (Antwerpen)

Een kine behandeling in Deurne (Antwerpen)? Waar en bij wie kan je terecht.manuele therapie Deurne ( Antwerpen) kinesist

Met de toenemende vraag naar individuele zorg tracht het Kinecenter Deurne ( Antwerpen) hierop een antwoord te bieden. Het Kinecenter Deurne is een multidisciplinaire praktijk waar er intern een grote samenwerking bestaat tussen de verschillende disciplines. De actuele vraag naar zorg heeft verschillende disciplines bij elkaar gebracht om in te zetten voor een gezond lichaam met een gezonde geest. De hoofdactiviteit van  het Kinecenter Deurne is kinesitherapie in al zijn facetten waarbij preventie een belangrijke rol speelt. Een kinesist in Deurne is uitgegroeid tot een teamplayer.

Resultaat gericht werken in het Kinecenter Deurne ( Antwerpen)

Momenteel bestaat deze groeiende kinesitherapie praktijk uit 14 therapeuten die allen gespecialiseerd zijn in 1 of meerdere manuele technieken die ‘ evidence based ‘ zijn. Dit wil zeggen dat de uitgevoerde technieken bewezen effectief zijn. Echter hebben acupunctuur en osteopathie  hun waarde bewezen en het Kinecenter Deurne is overtuigd en fier dat deze therapieën mee op onze kaart staan. Hierdoor gaan Westerse en Oosterse visies hand in hand  en betekenen een meerwaarde voor onze patiënten.

Resultaat gericht werken zal enkel succes kennen wanneer we openstaan voor verschillende visies en achtergronden. Wij beseffen dat eeuwenoude technieken zoals acupunctuur resultaten opleveren maar dat ook moderne Westerse inzichten dat doen. Daarom vinden we dit samenspel onze sleutel tot sneller herstellen en tevreden patiënten.

Ontstaan van het Kinecenter Deurne ( Antwerpen)

Het Kinecenter Deurne is ontstaan in 1986 waar één kinesist in Deurne over de toekomst van kinesitherapie in en rond Deurne ( Antwerpen) nadacht. Zodoende is een multidisciplinaire kinesitherapie praktijk ontstaan in 2000. Dit was een duidelijke keuze van het Kinecenter omdat er toen nood was van individuele zorg onder één dak. Waar later is gebleken dat we deze weg verder moesten bewandelen. Het Kinecenter hecht zeer veel waarde naar individuele zorg wat voornamelijk wilt zeggen dat er geluisterd wordt naar patiënten die met een klacht, pijn of een vraag rondlopen. Samen trachten we dan een gepast antwoord te vinden en de juiste weg aan te bieden.

De voorbije 20 jaar is het Kinecenter Deurne uitgegroeid tot een kinesitherapie praktijk waar gediplomeerde therapeuten verschillende specialisaties aanbieden. Dit houdt onder andere manuele therapie, osteopathie, dry needling, rugschool, lymfedrainage ad modum Vodder, perinatale kinesitherapie en bekkenbodemrevalidatie in. Podologie en medische pedicure zijn belangrijke therapieën die een positieve invloed hebben op sommige chronische klachten. Daarom is duidelijk advies naar de patiënten een essentieel onderdeel voor een correcte en efficiënte behandeling.

Een ‘guideline‘ die momenteel algemeen gebruikt wordt binnen de kinesitherapie kan deze inzichten ondersteunen.

Holistische visie en interne overlegmomenten bij het Kinecenter Deurne

rugschool Antwerpen Kinecenter Deurne

De holistische visie in het Kinecenter Deurne heeft acupunctuur op de kaart gezet binnen de praktijk en daarom is Kathleen sinds 2014 onze erkende acupuncturiste. Waarbij je voor verdere informatie over acupunctuur terecht kan op het blog artikel acupunctuur.

Chronische klachten vinden hun weg tot de relaxatie en Yoga. Waarvan burn out, depressies, fybromyalgie, spastisch colon, chronisch vermoeidheid syndroom ( CVS) enkele voorbeelden zijn.

Interne overlegmomenten geven de mogelijkheid om actueel het beste behandeltraject te kiezen en waar nodig bij te sturen. De behandelende geneesheer zal een advies ontvangen of een verslag over de afgelegde weg binnen het Kinecenter Deurne.

Het Team Kinecenter Deurne is er zich van bewust dat nieuwe en betere technieken die de actuele vraag naar zorg kunnen ondersteunen essentieel zijn en scholen zich geregeld bij. Zo verzekerd het Kinecenter Deurne zich ervan dat het state of the art blijft betreffende kinesitherapie in en rond Deurne ( Antwerpen).

Bij een kine behandeling werken wij steeds evidence based en volgens de nieuwste inzichten. Onze manueel therapeuten scholen zich op regelmatige basis bij om te voldoen aan de strengste normen die wij als team kinecenter voor ogen houden.

Een kine behandeling kan U maken op het nummer 03/ 326 03 91 of een online afspraak. Het Team Kinecenter staat voor U klaar.

Onze praktijk is elke weekdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur.

Je kan ook een online afspraak maken. 

Om onze andere blogs te lezen kan je hier klikken.

kinesitherapie
dry needling manuele therapie kinesitherapie
kinesitherapie Antwerpen dry needling
kinesitherapie Antwerpen dry needling
kinesitherapie Antwerpen dry needling
axxon.beberoepsvereniging kinesitherapie Deurne